En barnehage der alle kjenner alle

Vinter på Marineholmen

Hvor mange barn trenger vi for å rekke rundt snømannen? Hvor høy er snømannen ?

Vi undrer oss i Nygårdsparken med barna

Vinterlek, på skøyter på Møhlenpris

Vi bruker liten tid på å oppdatere hjemmesiden, da det tar av tiden vår med barna.

Foreldre i bhg. får informasjon på e-post, lukket facebook side og på skjerm i fin garderoben fortløpende. 

Dere må gjerne følge oss på Instagram

https://www.instagram.com/marineholmenbhg/?hl=nb  

Dere legger vi ut aktiviteter og opplevelser.        

Brukerundersøkelsen 2020 , vi takker for høy deltagelse fra foreldregruppen. Vi er takknemlige. for at dere er så fornøyde med den jobben vi gjør. Det gir oss ekstra giv til å bli enda bedre. Link under til undersøkelsen

https://www.barnehage.no/a/216674

 

 

 

 

 

 

Oversiktlig lekeplass, der de motoriske grunnbevegelsen blir ivaretatt.

Passe antall lekeapparater, slik at barnas kreativitet og fantasi får utvikle seg. 

Et rikt nærmiljø, som gir mange variert opplevelser for barna. 

Hjemmelaget saft og syltetøy

Marineholmen barnehage er en privat drevet barnehage som åpnet i november 2008. Det er en sentrumsnær barnehage med solrik flott beliggenhet på vakre Marineholmen. 

    
Avdelingsbarnehage med 32 barn fordelt på to grupper. Dråpe (0-3 år) og Plask (3-6 år).

Med bybanen rett ved, blir det kort vei til  Fløyen, Lea parken, Montana, Bergenshallen og andre spennende steder.

Turer og aktiviteter i Nygårdsparken, mating av fuglene,lek på Møhlenpris banene, turer over Småpudden, ball lek på skate banen og turer over Kong Christian Fredriksplass. På fine dager med klar sjø teller vi alle sjøstjernene når vi spaserer rundt  Store Lungegårdsvannet.

Vi besøker ulike kultur tilbud, teater, konserter og museum. Å spasere over høyden og til sentrum er også populært. Vi stilte på åpningen og har hatt flere besøk til Naturhistorisk museum siden nyåpningen i oktober 2019
    
Som nabo til VilVite er vi heldige å bli invitert over, for å prøve ut opplegg hos dem. Vi driver også med egne forsøk. Førskolebarna deltar også hver høst og vår på opplegg på VilVite. De største barna på småbarns avdelingen, besøker også VilVite. Vi varierer mellom kjemi, fysikk og biologi forsøk. Vi har prøvd oss på koding. 

 

Kulturhistoriske samlinger, Botanisk hage, Bergen offentlige bibliotek, (lesestunder) Bergen kunstmuseum og Sjøfartsmuseet besøkes.

 

Vi har bærbusker, rips, solbær og jordbær på området. Vi lager smooties, syltetøy, saft og gele av egne bær. September måned går med til å plukk bær på eget område som vi sylter og safter. Vi pleier å ha hjemmelaget solbærsyltetøy til nyttår på havregrøten. Barna er selvsagt med på prosessen. Barna boltrer seg i solbær og rips til uti september måned.Vi har også grønnsakskasser med sukker erter, gulrot, salat og urter som inngår i vårt kosthold. Det er fantastisk å kunne plukke fra hånd til munn. 

    

Vi har et stort solrikt  uteområde med deilig mykt belegg til å løpe og sykle på. Vi spenner opp line til å balansere på, kaster og sparker ball.Tradisjonelle uteleker som rødt lys,apen i midten og stiv hekse er gøy.Vi må lære oss å "belite" oss.Vi hopper paradis og sving tau.

Om vinteren er ikke turen lang til parken for å ake på rompe akebrett. Vi har også vært på den Grønne sykkel og kjøpt ski og skøyter. 

     


 

 

Vi har et stort uteområde. Lyst og solrikt.