Utelekeplassen er stor og solrik.
Vi har et stort område med solbær og ripsbusker. Hver høst safter og sylter vi til eget forbruk.

Vi bruker liten tid på å oppdatere hjemmesiden, da det tar av tiden vår med barna.

 

Foreldre i bhg. får informasjon hver dag på e-post, lukket facebook side og på skjerm i fin garderoben. 

 

 

Dere må gjerne følge oss på INSTAGRAM Marineholmen barnehage. Dere legger vi ut aktiviteter og opplevelser.         Brukerundersøkelsen 2019, er gjennomført. Vi takker foreldrene i Marineholmen for at alle svarte (100%). Vi gleder oss til å lese hva dere er fornøyd med, og hva vi trenger å forbedre, utvikle og endre oss på. 

Hjemmelaget saft og syltetøy

Marineholmen barnehage er en privat drevet barnehage som åpnet i november 2008. Det er en sentrumsnær barnehage med solrik beliggenhet på vakre Marineholmen. 

    
Avdelingsbarnehage med 32 barn fordelt på to grupper. Dråpe (0-3 år) og Plask (3-6 år).

Med bybanen rett ved, blir det kort vei til blant annet Fløyen, Lea parken, Montana, Bergenshallen og andre spennende steder.

Turer og aktiviteter i Nygårdsparken, mating av fuglene,lek på Møhlenpris banen, turer over Småpudden, ball lek på skate banen og turer over Kong Christian Fredriksplass. På fine dager med klar sjø teller vi alle sjøstjernene når vi spaserer rundt  Store Lungegårdsvannet.

Vi besøker ulike kultur tilbud, teater, konserter og museum. Å spasere over høyden og til sentrum er også populært. Vi gleder oss til Naturhistoriks museum åpner igjen sommeren 2019. 
    
Som nabo til VilVite er vi heldige å bli invitert over, for å prøve ut opplegg hos dem. Vi driver også med egne forsøk. Førskolebarna deltar også hver høst og vår på opplegg på VilVite. De største barna på småbarns avdelingen, besøker også VilVite. Vi varierer mellom kjemi, fysikk og biologi forsøk. Vi har prøvd oss på koding. 

 

Kulturhistoriske samlinger, Botanisk hage, Bergen offentlige bibliotek, (lesestunder) Bergen kunstmuseum og Sjøfartsmuseet besøkes.

 

Vi har bærbusker, rips, solbær og jordbær på området. Vi lager smooties, syltetøy, saft og gele av egne bær. September måned går med til å plukk bær på eget område som vi sylter og safter. Vi pleier å ha hjemmelaget solbærsyltetøy til nyttår på havregrøten. Barna er selvsagt med på prosessen. Barna boltrer seg i solbær og rips til uti september måned.Vi har også grønnsakskasser med sukker erter, gulrot, salat og urter som inngår i vårt kosthold. Det er fantastisk å kunne plukke fra hånd til munn. 

    

Vi har et stort solrikt  uteområde med deilig mykt belegg til å løpe og sykle på. Vi spenner opp line til å balansere på, kaster og sparker ball.Tradisjonelle uteleker som rødt lys,apen i midten og stiv hekse er gøy.Vi må lære oss å "belite" oss.Vi hopper paradis og sving tau.

Om vinteren er ikke turen lang til parken for å ake på rompe akebrett. Vi har også vært på den Grønne sykkel og kjøpt ski og skøyter. 

     


 

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Oversiktlig lekeplass, der alle de motoriske grunnbevegelsen blir ivaretatt.

Passe antall lekeapparater, slik at barnas kreativitet og fantasi får utviklet seg. 

Et rikt nærmiljø, som gir mange variert opplevelser for barna.