Marineholmen barnehage er en privat drevet barnehage som åpnet i november 2008. Det er en sentrumsnær barnehage med solrik beliggenhet på Marineholmen.

Barnehagen er organisert som en avdelingsbarnehage med 32 barn fordelt på to grupper. Dråpe (0-3 år) og Plask (3-6 år).

Vi har bærbusker som rips og solbær på området. Vi lager smoothie, syltetøy, saft og gele av egne bær. Vi pleier å ha hjemmelaget solbærsyltetøy til langt utpå høsten. Barna er selvsagt med på prosessen.

Vi har hagekasser med sukkererter, salat, urter og blomster. Vi forkultiverer noe inne.

Vi planter i tillegg bie vennlige blomster og prater om hvor viktig det er at biene ikke dør ut.

Vi har et stort solrikt uteområde med deilig mykt belegg til å løpe og sykle på. Trærne gjør det mulig å trekke i skyggen når det er behov.
Vi spenner opp line til å balansere på, kaster og sparker ball. Tradisjonelle uteleker som rødt lys, apen i midten og stiv hekse er gøy. Vi må lære oss å "belite" oss. Vi hopper paradis og svingtau.

Når det kommer snø lager vi figurer i snøen, aker og går på ski.

Noen ganger #sprøytes" den lille banen på Møhlenpris. Da finner vi frem barnehagens skøyter.

Med bybanen rett ved, blir det kort vei til Fløyen, Lea parken, Montana, og andre spennende steder.

Turer og aktiviteter i Nygårdsparken. Hyppig lek på Møhlenpris banene, besøk i klatreparken og til lekeplassen øverst i parken.
Turer over Småpudden, besøk til badestranden ved Kong Christian Fredriksplass. Vi ser på de utallige båtene. Hva er en seilbåt ? Hvordan ser en katamaran ut? Vi undrer oss sammen på vandring i nærmiljøet.
På fine dager med klar sjø teller vi alle sjøstjernene når vi spaserer rundt Store Lungegårdsvannet.

Vi besøker ulike kulturtilbud. Kulturhistoriske samlinger, Botanisk hage, Bergen offentlige bibliotek, der vi låner bøker og deltar på lesestunder.

Besøk på Naturhistorisk museum er kanskje det de eldste barna setter størst pris på.

Som nabo til Vil Vite er vi heldige å bli invitert over, for å prøve ut nye opplegg . Førskolebarna deltar også hver høst og vår på opplegg på VilVite. Vi varierer mellom ulike naturfaglige forsøk. Barna på stor avdeling får prøve seg på koding.

Foreldre i bhg. får informasjon på e-post, lukket facebook side og på skjerm i fin garderoben fortløpende.

Dere må gjerne følge oss på Instagram

https://www.instagram.com/marineholmenbhg/?hl=nb

Der legger vi ut aktiviteter og opplevelser.

Tusen takk til foreldre gruppen for høy deltagelse på foreldreundersøkelsen 2021, vi gleder oss til å lese den.

Brukerundersøkelsen 2020 : Vi takker for høy deltagelse fra foreldregruppen. Vi er takknemlige. for at dere er så fornøyde med den jobben vi gjør. Det gir oss ekstra giv til å bli enda bedre.

https://www.barnehage.no/a/216674


Velkommen til hjemmesiden vår

En barnehage der alle kjenner alle.

Vinter i barnehagen

Hvor mange barn trenger vi for å rekke rundt snømannen? Hvor høy er snømannen ? Vi undrer oss sammen med barna. Barna skal finne løsningene selv. Vi skal legge til rette for gode opplevelser som bidrar til nysgjerrighet og vitebegjær.  

I Nygårsparken er det et yrende fugleliv, ulike arter av blomster og småkryp. Parken er fin på våren, sommeren, høsten og vinteren. Vi tilpasser aktivitene etter årstiden. 

 

Lekeplassen vår

Oversiktlig lekeplass, der de motoriske grunnbevegelsen blir godt ivaretatt og fremmer barnas egen kreativitet og fantasi i fine omgivelser.

 

Hjemmelaget saft og syltetøy

 Vi sylter og safter solbær og rips fra eget uteområde. Bærbuskene er også et spennende lekeområde der barna kan gjemme seg, lage hytte,  eller ta med tittebokser for å studere marihøner eller larver som det er mange av.

 

 

 

 

 

 

Vinterstemning

Når kong vinter  har lagt et hvitt teppe over byen skapes det en magisk stemning.
Vinterstid har vi alltid sol på lekeplassen, før den dukker ned bak Løvstakken tidlig ettermiddag.
Vi aker på rumpeakebrett ned gressbakkene våre, og har vært på bruktbutikk og kjøpt ski, slik at barna kan få prøve seg litt rundt på lekeplassen.